Verschillende soorten printers

Welke soorten printers zijn er?

Er zijn verschillende printers, ieder met belangrijke eigenschappen. Deze eigenschappen hangen vaak samen met het soort printer. Er zijn vijf verschillende soorten printers, namelijk laserprinters, inkjet printers, all-in one printers, kantoorprinters en wifi printers. Wij leggen je graag uit wat het verschil is tussen deze verschillende typen.

Inkjet Printer

Inkjetprinter

Inkjetprinters maken gebruik van inktcartridges. De inkt wordt hierbij via speciale spuitmondjes op het papier gespoten. Dit zorgt ervoor dat de kleuren intens en helder eruit zien. Inkjetprinters zijn relatief goedkoop in aanschaf, maar de inktcartridges kunnen prijzig zijn.

Laser Printer Min 1

Laserprinters

Laserprinters werken op basis van poeder, wat in de toner zit. Met behulp van een laser en spiegels wordt dit poeder op de drukrol aangebracht en op het printpapier gerold. De warmte zorgt ervoor dat het poeder smelt en aan het papier hecht. Laserprinters zijn duurder in aanschaf dan inkjetprinters, maar zijn weer goedkoper in gebruik. Ook werken laserprinters vaak een stuk sneller, omdat ze maar één keer hoeven op te warmen.

All In One

All-in-one printers

All-in-one printers beschikken over meerdere functionaliteiten. Naast printer kun je dan ook scannen en kopiëren. Wat uitgebreidere all-in-one printers kunnen meerdere vellen papier achter elkaar scannen of kopiëren zonder de klep te openen. All-in-one printers zijn verkrijgbaar in inkjet- en laservariant.

Printer Kantoor

Kantoorprinters

Kantoorprinters zijn zakelijke printers. Dit type printer wordt vaak intensief gebruikt en het is dan ook aan te raden om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste kantoorprinter. Kantoorprinters zijn ook verkrijgbaar in inkjet- en laservariant.

HP Color Laserjet Pro MFP M479fdw

Wifi printers

Een wifi printer is een draadloze printer die je met je wifi-netwerk verbindt. Je hebt dus geen netwerkkabel meer nodig en kunt draadloos afdrukken versturen naar je printer. Dit type printer is verkrijgbaar als inkjet- of laserprinter.

Bekijk hier onze favorieten

Een selectie van onze favoriete printers om het maken van een keuze uit verschillende soorten printers gemakkelijker te maken.

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw

€ 449,-

De HP Color LaserJet Pro M283fw MFP is een printer voor zakelijk gebruik. Deze printer is een all-in-one printer, waar je ook mee scant, kopieert en faxt. Sluit de printer gemakkelijk aan op je netwerk via de ethernetpoort, zodat je de printer met meerdere collega's gebruikt. Je bewaart 250 vellen in de papierlade, waardoor je deze niet snel weer opnieuw vult. Dankzij de automatische documentinvoer scan of kopieer je een stapel documenten in één keer. Door de usb aansluiting en het kleurentouchscreen print je snel en gemakkelijk jouw documenten zonder tussenkomst van een pc of laptop. Het formaat van de Color LaserJet Pro M283fdw MFP is groot, dus kijk of er een geschikte plek is op kantoor.

Canon PIXMA MG2555S - All-in-one Printer - Zwart

€ 49,95

Deze Canon PIXMA MG2555S All-in-One printer is geschikt voor thuisgebruik. Met deze printer kun je eenvoudig printen, kopiëren en scannen. Van documenten met veel tekst tot familiefoto's, het printsysteem van deze compacte All-in-One is gemaakt voor kwaliteit en gebruiksgemak. Dankzij het stijlvolle en compacte design van de printer past deze mooi op je bureau en biedt het krachtige functies voor elke thuisgebruiker. Kenmerken Deze printer... ✔ … print in zwart/wit en in kleur. ✔ … heeft een fax-, scan -, en printfunctie. ✔ ... kan nu ook gezichten herkennen via de My Image Garden-app waardoor je je foto's voortaan gemakkelijker dan ooit ordent en print. Ook de CREATIVE PARK PREMIUM biedt een wereld aan creatieve mogelijkheden, met diverse ontwerpen van professionele kunstenaars. Dit staat je allemaal ter beschikking om te gebruiken als ansichtkaarten, kalenders, verjaardagskaarten en nog veel meer. ✔ ... heeft een ingebouwde energiebesparing. Verbruik minder energie met Auto Power On/Off. Druk op 'Printen' op je laptop en zie de printer onmiddellijk uit de spaarstand komen, klaar om te printen zonder dat je hem aan hoeft te zetten. ℹ Goed om te weten Een USB-printerkabel is niet inbegrepen. De meegeleverde cartridges zijn voor 20% gevuld. Wil je meer inkt capaciteit? Schaf dan XL cartridges aan. Geschikt printpapier voor deze printer: HP Paper Home & Office Print papier - A4 / 80g / 500 Vellen. De printer wordt geleverd met: Een stroomkabel, handleiding en bijbehorende software Bijpassende inktcartridges: HP 304 - Inktcartridge zwart & HP 304 - Inktcartridge kleur. Bespaar tot 30% op je inktkosten per pagina door de optionele Canon XL-inktcartridges met meer inkt capaciteit te gebruiken. Schaf dan de XL cartridges aan! Je kunt tot wel 30% op de kosten per pagina besparen in vergelijking met de standaardcartridges. Haal meer pagina's uit een cartridge en vervang je cartridges minder vaak; de Canon PIXMA MG2555S gebruiken is voordelig voor jezelf en de planeet.

Samsung SCX-5835FN multifunctional Laser

€ 399,94

Gemakkelijk te gebruiken groepsprinter- Functies : Afdrukken, scannen, kopiëren, faxen;- Compatibiliteit : TWAIN-standaard, WIA-standaard;- Compatibiliteit : ITU-T G3;- Display : Kleurenaanraakscherm van 7'' WVGA (800 x 480).Hoe efficiënter uw apparatuur is, hoe efficiënter u zelf kunt zijn. De SAMSUNG SCX-5835FN is een allesomvattende werkgroepoplossing van 33 ppm, die kopieert/afdrukt/scant/faxt voor iedereen die zoveel mogelijk werk wil afleveren in een zo kort mogelijke tijd.bediening met één druk op de knop - 1Uw opdrachten worden eenvoudiger dankzij het LCD-aanraakscherm van 7" kleurenscherm. De informatie wordt duidelijk en beknopt weergegeven en de meeste menuopties zijn rechtstreeks via het LCD-scherm toegankelijk. Dankzij de intuïtieve navigatie wordt de bedieningstijd korter.gestroomlijnde interfaceU vliegt door de vele functies heen dankzij een gemakkelijk te gebruiken interface. U kunt algemene hulp opvragen via de handige functie met gebruikerstips. U hoeft ook minder te gissen: u kunt onmiddellijk een weergave van de volledige menustroom en -organisatie opvragen.bediening met één druk op de knop - 2Als de uitbreidingen geïnstalleerd zijn, ziet u het volledige menu in één oogopslag. Dit intelligente menu kan ook aan uw behoeften worden aangepast, zodat u nog efficiënter kunt werken. Ook terwijl het toestel werkt, wordt de informatie op het scherm aangepast aan de individuele werkprocessen. Wanneer zich een probleem voordoet, vindt u de oplossing via eenvoudige stapsgewijze instructies en afbeeldingen.de schoonheid van gemakU zult printers nooit meer op dezelfde manier bekijken en u zult nooit meer op dezelfde manier werken, dankzij de uitstekende functies van de SCX-5835FN. Met een rechtstreekse USB-poort verandert de printer in een zelffunctionerende pc. Zo spaart u tijd en moeite en kunt u rechtstreeks met een USB-apparaat afdrukken en scannen. De SCX-5835FN is een echte scanner, met een innovatieve witte LED-scanner die documenten sneller scant en een hogere kwaliteit aflevert dan andere conventionele modellen.