Verschillende soorten printers

Welke soorten printers zijn er?

Er zijn verschillende printers, ieder met belangrijke eigenschappen. Deze eigenschappen hangen vaak samen met het soort printer. Er zijn vijf verschillende soorten printers, namelijk laserprinters, inkjet printers, all-in one printers, kantoorprinters en wifi printers. Wij leggen je graag uit wat het verschil is tussen deze verschillende typen.

Inkjet Printer

Inkjetprinter

Inkjetprinters maken gebruik van inktcartridges. De inkt wordt hierbij via speciale spuitmondjes op het papier gespoten. Dit zorgt ervoor dat de kleuren intens en helder eruit zien. Inkjetprinters zijn relatief goedkoop in aanschaf, maar de inktcartridges kunnen prijzig zijn.

Laser Printer Min 1

Laserprinters

Laserprinters werken op basis van poeder, wat in de toner zit. Met behulp van een laser en spiegels wordt dit poeder op de drukrol aangebracht en op het printpapier gerold. De warmte zorgt ervoor dat het poeder smelt en aan het papier hecht. Laserprinters zijn duurder in aanschaf dan inkjetprinters, maar zijn weer goedkoper in gebruik. Ook werken laserprinters vaak een stuk sneller, omdat ze maar één keer hoeven op te warmen.

All In One

All-in-one printers

All-in-one printers beschikken over meerdere functionaliteiten. Naast printer kun je dan ook scannen en kopiëren. Wat uitgebreidere all-in-one printers kunnen meerdere vellen papier achter elkaar scannen of kopiëren zonder de klep te openen. All-in-one printers zijn verkrijgbaar in inkjet- en laservariant.

Printer Kantoor

Kantoorprinters

Kantoorprinters zijn zakelijke printers. Dit type printer wordt vaak intensief gebruikt en het is dan ook aan te raden om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste kantoorprinter. Kantoorprinters zijn ook verkrijgbaar in inkjet- en laservariant.

HP Color Laserjet Pro MFP M479fdw

Wifi printers

Een wifi printer is een draadloze printer die je met je wifi-netwerk verbindt. Je hebt dus geen netwerkkabel meer nodig en kunt draadloos afdrukken versturen naar je printer. Dit type printer is verkrijgbaar als inkjet- of laserprinter.