Printers zijn er in allerlei soorten en maten. Het assortiment bestaat uit grote laserprinters voor zakelijk gebruik, zeer kleine pocket printers voor onderweg en alles ertussenin. Wanneer je op zoek bent naar een exemplaar voor thuis, is de kans groot dat je voorkeur uitgaat naar een kleine printer die niet te veel ruimte in beslag neemt. Ook is het fijn als de printer niet te zwaar is, zodat je deze makkelijk kunt verplaatsen en opbergen. In deze categorie printers is een ruim aanbod beschikbaar. Welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, wensen en budget.

Net als het overige aanbod aan printers, zijn er van kleine printers ook veel verschillende soorten en modellen beschikbaar. Het is in ieder geval aan te raden om voor een inkjet printer te kiezen, de kleinste printer met lasertechnologie is namelijk nog steeds niet erg compact of lichtgewicht. Daarnaast is een laserprinter vooral interessant wanneer je veel print, wat men over het algemeen niet van plan is met een kleine printer. Naast de technologie, inkjet of laser, zijn er nog een aantal keuzes. Je kunt kiezen voor een model dat alleen in zwart-wit kan printen of voor een kleine kleurenprinter. Er zijn printers waar je alleen mee kunt printen, maar een kleine all in one printer behoort ook tot de mogelijkheden. Kies je voor een kleine printer met Wi-Fi, dan kun je eenvoudig draadloos afdrukken. Ook ben je er dan zeker van dat de kleine printer voor jouw laptop gebruikt kan worden. Tegenwoordig beschikt niet elke laptop nog over een USB-poort, dus wanneer je kiest voor een kleine printer met kabel dan bestaat de kans dat je de printer niet zomaar kunt aansluiten. Wil je hier meer over weten, bekijk dan ons stappenplan voor het aansluiten en installeren van een printer.

De beste kleine printers

Bekijk assortiment mobiele printers
Nu het duidelijk is welke verschillende modellen kleine printers er zijn kun je een definitieve keuze gaan maken. Heb je geen specifieke voorkeur of weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent? Wij helpen je graag op weg en hebben een top 4 met de beste kleine printers samengesteld. We hebben de printers beoordeeld op verschillende criteria en op basis daarvan bepaald welke modellen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. De printers zijn onder andere beoordeeld op de prijs, de functionaliteiten waar zij over beschikken, de printkwaliteit die ze leveren, het formaat en het gewicht. Uiteindelijk zijn onderstaande modellen het beste uit de test gekomen. Het zijn allemaal all in one inkjet printers, het onderlinge verschil zit in de afdrukmogelijkheden en printsnelheid. Natuurlijk is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur welke kleine printer het beste bij jou past, maar wanneer je kiest voor één van deze modellen weet je zeker dat je een kwalitatief goed product in huis haalt.

Tips voor het kopen van een kleine printer

Ben je van plan om een kleine printer te kopen? Goed nieuws, je hebt de keuze uit veel verschillende modellen! Maar hoe weet je nu welke kleine printer je het beste kunt kopen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe printer? Met onze tips weet je zeker dat je geen spijt krijgt van je aankoop.

Kijk niet alleen naar het formaat van de printer, maar ook naar de functionaliteiten. Biedt de kleinste printer voldoende mogelijkheden of kun je beter een iets groter formaat kiezen?

Kies niet zomaar de goedkoopste printer. Soms kan een klein prijsverschil een groot verschil in functionaliteiten maken. Wil je hier meer over weten, bekijk dan ons artikel ‘goedkope printer kopen‘.

Houd er rekening mee dat kleine printers over het algemeen niet heel snel zijn. Ben je van plan om veel en vaak te printen? Overweeg dan om een groter model aan te schaffen.

Op zoek naar de kleinste printer?

Gaat je voorkeur uit naar een extra kleine printer? Wellicht is een mobiele of pocket printer, een kleine printer voor onderweg, voor jou de beste keuze. Dit is overigens niet het kleinste model printer dat verkrijgbaar is, dat zijn de extra compacte fotoprinters waarvan de HP mini printer een bekend voorbeeld is. Deze printers zijn echt bedoeld voor het printen van foto’s en kunnen niet op A4 formaat printen. Zoek je een kleine  printer voor onderweg? Bekijk dan het assortiment mobiele printers eens!