Tijdens je zoektocht naar nieuwe cartridges voor je printer kun je al snel het overzicht kwijtraken. Het aanbod is enorm en niet alle printers hebben dezelfde cartridges nodig. Maar hoe kom je erachter wat de beste toner of inktcartridge voor jouw printer is? Welke cartridge je nodig hebt is afhankelijk van het soort, merk en model printer dat je hebt. Vaak zitten er meerdere inktpatronen of toners voor verschillende kleuren in een printer, controleer eerst welke je nodig hebt. Vaak wordt dit ook aangegeven in de melding die je computer of printer geeft.

In de meeste huishoudens wordt gebruikgemaakt van een inkjet printer, hiervoor heb je inkt cartridges met vloeibare inkt nodig. Ben je op zoek naar cartridges voor een zakelijke printer die op kantoor wordt gebruikt? Grote kans dat het in dit geval gaat om een laserprinter die print met toner cartridges. Wanneer je nieuwe cartridges voor je printer aanschaft wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de juiste koopt, anders bestaat de kans dat je er niets mee kunt. Dit is zonde van het geld! Koop dus niet zomaar nieuwe cartridges, zorg dat je goed voorbereid bent. De beste manier om erachter te komen welke inktcartridge of toner cartridge je nodig hebt, is door de bestaande cartridge in de printer te controleren. Elke cartridge heeft een fabriekscode aan de voorkant of zijkant, met behulp hiervan kun je eenvoudig zoeken naar de juiste cartridge. Je kunt ook de handleiding van de printer raadplegen, deze bevat alle informatie over het type cartridge dat wordt gebruikt door jouw printer.

Volg ons stappenplan

Volg ons stappenplan om tot de juiste passende keuze voor een cartridge te komen.

Grote kans dat je printer of computer een melding geeft wanneer de inkt op is. Maak hier slim gebruik van, bekijk welke kleur inkt aan vervanging toe is. Geen melding? Dan kun je zelf de verschillende cartridges bekijken om te bepalen welke leeg is.

Vervolgens ga je op zoek naar het merk en model van de printer. In de meeste gevallen staat dit met grote letters op de printer. Zo niet, dan kun je het vaak op een sticker onderop de printer of in de handleiding vinden.

Klik op onderstaande button om het assortiment cartridges te bekijken en gebruik de filters om snel en eenvoudig een overzicht te krijgen van de cartridges die geschikt zijn voor jouw model printer.

Welke cartridge heb je nodig?

Het aanbod aan cartridges bestaat naast de originele exemplaren ook uit huismerkproducten. Maar, wat is precies het verschil hiertussen en welke cartridges heb je nodig voor jouw printer? Is het noodzakelijk om altijd originele cartridges te kopen of kun je ook voor een huismerk kiezen? We leggen het graag aan je uit! Originele cartridges zijn toner en inktcartridges die door de printerfabrikant zelf worden geproduceerd. Deze zijn ontworpen om in de printers van het desbetreffende merk te worden gebruikt. Wanneer je kiest voor een origineel inktpatroon van de fabrikant kun je er zeker van zijn dat je printer geen foutmelding geeft en je zonder problemen kunt printen. Ook kun je ervan uitgaan dat de inkt of toner van hoogwaardige kwaliteit is.

Naast de originele cartridges kun je ook kiezen voor huismerk inktpatronen. Deze cartridges kunnen een prima, goedkoper alternatief zijn voor de originele cartridges. Maar, dit geldt niet voor alle huismerken en soms is het ook niet direct duidelijk welk huismerk inktpatroon geschikt is voor jouw printer. Besluit je om af te wijken van de originele cartridges, koop dan niet zomaar iets. Zorg dat je het soort, merk en model van je printer bij de hand hebt. Aan de hand van deze informatie kun je bepalen welke cartridge je nodig hebt. Bij de productomschrijving van een huismerkcartridge staat vermeld voor welke printers je deze kunt gebruiken. Wanneer je een weloverwogen keuze maakt is de kans op slechte kwaliteit of een foutmelding zeer klein!

Ons assortiment cartridges

Wil je niet veel tijd besteden aan het zoeken van de juiste cartridge voor jouw printer? In dat geval adviseren we om te kiezen voor originele cartridges, geproduceerd door de fabrikant van je printer. Wanneer je kiest voor een originele cartridge ben je, mits je de juiste cartridge voor jouw model printer koopt, verzekerd van goede kwaliteit en een probleemloze werking van de printer. Vind je het daarentegen niet erg om wat langer bezig te zijn met het zoeken naar nieuwe cartridges en wil je graag wat geld besparen? Dan kunnen de huismerk cartridges een prima alternatief zijn. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben wij een assortiment samengesteld met kwalitatief goede cartridges. Het assortiment bestaat zowel uit originele cartridges van verschillende merken printers als huismerkproducten. Er zitten ongetwijfeld geschikte cartridges voor jouw printer tussen. Heb je een laserprinter en ben je opzoek naar nieuwe cartridges? Neem dan een kijkje tussen ons assortiment toners.