Heb je regelmatig afdrukken op A3-formaat papier nodig? Dan kun je het beste investeren in een goede A3 printer, want uitbesteden is allesbehalve kosten efficiënt. Er is een ruim assortiment aan A3 printers beschikbaar, maar wat is nu eigenlijk een goede keuze? Kun je het beste een Brother A3 printer kopen, een HP A3 printer of misschien toch een exemplaar van een ander merk? Welke A3 printer je het beste kunt kopen is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften.

A3 printers zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Om te bepalen welke A3 printer je het beste kunt kopen is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Aan de hand van de gewenste eigenschappen kun je op zoek naar de beste koop. Brother, HP, Epson en Canon bieden kwalitatief goede A3 printers. Er zijn A3 kantoorprinters, printers voor thuisgebruik en modellen voor het printen van foto’s. Er zijn A3 printers waar je alleen mee kunt printen, maar ook printers die je tevens kunt gebruiken om te scannen en kopiëren. De meeste printers beschikken over ingebouwde Wi-Fi en vaak zijn er verschillende mogelijkheden om draadloos te printen. Ook kun je nog kiezen voor een printer met of zonder netwerkaansluiting. Verder zit er nog een verschil in de printsnelheid, vooral als je veel en vaak moet printen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Om het kiezen van de beste A3 printer makkelijker te maken hebben we een stappenplan gemaakt met daarin de belangrijkste overwegingen. Aan de hand van een aantal vragen die je jezelf stelt ontdek je snel welke A3 printer voor jou de beste keuze is

Volg ons stappenplan

Stel jezelf de volgende vragen:

Is het voldoende als je alleen kunt printen, of zoek je een all in one A3 printer die je ook kunt gebruiken om te scannen en kopiëren?

Hoe vaak en veel zal de printer gebruikt worden? Kies op basis hiervan voor een lage, gemiddelde of hoge afdruksnelheid.

Zoek je een A3 printer waarmee je voornamelijk documenten gaat printen, of wil je er (ook) mooie foto’s mee kunnen afdrukken?

Over welke aansluitmogelijkheden dient de printer te beschikken? Er zijn verschillende draadloze en bedrade mogelijkheden.

Print je vaak dubbelzijdig of ben je dit van plan met de nieuwe A3 printer? Kies dan voor een printer die dit automatisch doet.

De beste A3 printers

Bekijk assortiment
Heb je geen specifieke voorkeur voor een A3 printer, weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent of wil je er simpelweg zeker van zijn dat je een A3 printer met een goede prijs-kwaliteitverhouding koopt? We helpen je graag bij het maken van een keuze door een overzicht te tonen van de beste A3 printers! We hebben de verschillende modellen A3 printers beoordeeld op verschillende criteria en op basis daarvan een top 4 samengesteld. In het onderzoek hebben we onder andere gekeken welke printers beschikken over de belangrijkste functionaliteiten, de beste printresultaten leveren én de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Wanneer je kiest voor één van deze modellen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit. Op zoek naar een goede A3 printer? Neem eens een kijkje tussen onze top 4, bestaande uit drie Brother printers en een HP printer.