Ben je op zoek naar een printer? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het maken van een geschikte keuze. Daarom hebben wij een keuzehulp ontwikkeld. Op basis van enkele vragen kunnen wij een selectie aan printers samenstellen, die voldoen aan jouw eisen. Ga naar de printer keuzehulp. Wil je je eerst nog wat meer inlezen? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet!

Een printer kiezen in 6 stappen

Lees hier hoe je een printer kiest in 6 stappen.

Tekst, kleuren of foto’s: alle printers kunnen tekst printen, maar niet alle printers kunnen mooie kleuren en foto’s printen. Print je alleen maar simpele tekstdocumenten? Kies dan voor een zwart-wit printer. De kost niet alleen minder dan een kleurenprinter, maar gebruikt ook minder cartridges. Wanneer je documenten in kleur wilt afdrukken, kun je beter kiezen voor een kleurenprinter. Wil je echt foto’s met heldere kleuren en mooi contrast kunnen printen? Dan is een fotoprinter de beste optie.

Thuis of kantoor: Zoek je een printer voor thuis? Thuisprinters zijn compact en voorzien van meerdere functionaliteiten naast printen. Denk aan scannen, kopiëren of faxen.Voor zakelijk gebruik kun je beter kiezen voor een kantoorprinter. Deze zijn sneller, efficiënter en hebben lagere afdrukkosten. Ze zijn groter dan thuisprinters, maar hebben dan ook meer functies. Zo kunnen sommige printers bijvoorbeeld een stapel papier achter elkaar kopiëren en/of documenten automatisch dubbelzijdig scannen.

All-in-one of alleen printen: Bedenk je van tevoren ook of alleen printen genoeg is, of dat je graag ook andere functionaliteiten erbij zou willen, zoals scannen, kopiëren en faxen. Als je alleen wilt printer voldoet een single function printer. Als je een multifunctionele printer wilt, kun je beter voor een all-in-one printer gaan.

Printen via WiFi of bedraad: Een wifi printer maakt printen erg makkelijk. Je kunt namelijk vanaf elke plek in je huis afdrukken. Sluit je je printer liever aan op het netwerk met een etherkabel? Ga dan voor een bedrade netwerk printer. Je kan dan niet vanaf elke plek in je huis afdrukken, maar de verbinding is wel stabieler en veiliger.

Een goedkope printer of voordelig printen: ben je van plan om veel te printen? Kies dan voor een zuinige printer die voordelig afdrukt. Deze zijn misschien duurder om aan te schaffen, maar kosten op langere termijn juist minder. Een goedkope printer is geschikt voor mensen die weinig printen. Vaak gebruiken deze printers dure cartridges, maar als je weinig print voldoet dit prima.

Kleine printer of grote printer: Het laatste aandachtspunt wat we je mee willen geven is de grootte van de printer. Heb je wat minder ruimte thuis of op kantoor? Dan wil je geen onnodig grote printer. Heb je wat meer ruimte en/of wil je graag of groot formaat afdrukken? Dan is een A3 printer handig. Deze zijn over algemeen groter dan A4 printers.