Geeft je printer een melding dat de inkt op is? Tijd voor nieuwe cartridges! Maar wat zijn eigenlijk de beste? Is het noodzakelijk om dure A-merk cartridges aan te schaffen of kun je ook goedkope cartridges kopen, bijvoorbeeld van een B- of huismerk? En als je dan uiteindelijk besluit om goedkope cartridges te kopen, welke kun je dan het beste kiezen? Er is zoveel keuze… Enerzijds is dat natuurlijk fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt. Daarnaast passen ook niet alle cartridges in alle printers, dus hier moet je ook nog rekening mee houden. Maar, geen zorgen! Als je eenmaal weet waar je op moet letten, dan wordt het maken van een keuze direct een stuk eenvoudiger.

Je wilt niet te veel tijd besteden aan het uitzoeken van nieuwe printer cartridges, dat begrijpen we. Vaak komt de melding dat de inkt op is ook nog eens precies op een moment dat je iets belangrijks moet printen, en heb je de nieuwe cartridges dus snel nodig. Als je geen tijd hebt om rustig uit te zoeken welke cartridges je het beste kunt kiezen, bestaat echter het gevaar dat je uiteindelijk iets koopt waar je niet blij mee bent. De cartridges zijn te duur, de kwaliteit voldoet niet aan je verwachtingen of je koopt per ongeluk cartridges die helemaal niet in jouw printer passen… Er kan van alles misgaan! Om ervoor te zorgen dat de goedkope cartridges voldoen aan je wensen en verwachtingen is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Maar, met het uitgebreide aanbod is dit niet eenvoudig. Wij begrijpen dit en maken het graag wat makkelijker voor je! Met onze informatie & tips weet jij voortaan precies welke cartridges je nodig hebt, en wordt het maken van een keuze een stuk makkelijker.

Goedkope cartridges kopen: onze tips

Heb je besloten om goedkope cartridges te kopen? Dan kan de zoektocht beginnen! Wij geven graag wat tips om je te helpen bij het maken van een keuze.

Zorg dat je het merk en model van je printer bij de hand hebt. Met behulp hiervan kun je direct zien welke cartridges geschikt zijn voor jouw printer.

Sommige winkels en webshops geven garantie op hun huismerk inktpatronen. Wij raden aan om hier altijd even naar te kijken. Mocht je printer een foutmelding geven terwijl je wel de juiste cartridges hebt gekozen, dan kun je gebruikmaken van deze garantie.

Twijfel je of een goedkope cartridge aan je verwachtingen zal voldoen? Lees dan even de reviews van andere klanten, vaak kun je hier veel nuttige informatie uithalen.

De voor- & nadelen van goedkope cartridges

Twijfel je nog of je jouw printer met goedkope cartridges wilt vullen? We hebben de voor- & nadelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen:

  • Goedkope cartridges hebben voornamelijk één groot voordeel: ze zijn lekker voordelig! Vooral als je veel print kan dit een belangrijke rol spelen in je overweging.
  • Vind je het niet noodzakelijk om A-merk printer cartridges te kopen, dan heb je de keuze uit een veel groter aanbod. En zijn veel goedkope cartridges waar je uit kunt kiezen.
  • Het ligt eraan welke cartridges je kiest, maar verschillende testen hebben uitgewezen dat er goedkope cartridges zijn die vergelijkbare kwaliteit leveren als de A-merk exemplaren.


Nadelen:

  • Kies je voor goedkope printer cartridges, dan ben je niet zeker van de kwaliteit. Om zeker te zijn dat je een goedkope cartridge koopt die goede kwaliteit levert moet je eerst onderzoek doen, terwijl je hier bij A-merken altijd vanuit kunt gaan.
  • De ruime keuze aan goedkope cartridges is enerzijds een voordeel, maar tegelijkertijd is het ook een nadeel. Het kost meer tijd om uit te zoeken welke goedkope cartridges geschikt zijn voor jouw printer.
  • Afhankelijk van het merk van je printer en de goedkope cartridges die je hebt gebruikt kan de garantie van je printer vervallen. Sommige fabrikanten geven geen garantie meer wanneer je cartridges van een ander merk hebt gebruikt.

Welke printer heeft goedkope cartridges?

Vooral als je niet heel vaak en veel zal printen of wanneer je niet echt een groot budget hebt, zal de vraag of er ook een goedkope printer met goedkope cartridges bestaat in je opkomen. Over het algemeen is het zo dat goedkope printers dure cartridges hebben, terwijl duurdere printers juist goedkope cartridges hebben.

Kijk bij de aanschaf van een printer dus niet alleen naar de aankoopprijs, maar neem ook de printkosten per pagina mee in je overweging. Op langere termijn kan een iets duurdere printer met goedkope cartridges je namelijk veel meer voordeel opleveren dan een goedkope printer die in verhouding een stuk duurder print.

Ons assortiment cartridges

Is het zover en sta je op het punt om nieuwe inkt cartridges te kopen? Of je nu kiest voor een goedkope cartridge van het huismerk of toch liever voor het origineel van het merk van je printer wilt gaan; wij hebben het allemaal. Kies je voor cartridges uit ons assortiment, dan kun je rekenen op goede kwaliteit, ongeacht het merk dat je kiest. Het belangrijkste is dat je cartridges koopt die geschikt zijn voor jouw printer! Maak je gebruik van een laserprinter? Neem dan een kijkje op onze pagina over toner.