Het zijn onwerkelijke tijden. Het dagelijks leven ziet er voor veel mensen een stuk anders uit dan normaal. Een belangrijke factor hierin is thuiswerken. Veel mensen moeten sinds een aantal weken thuiswerken. En als je thuis werkt, zul je regelmatig documenten moeten printen. Denk bijvoorbeeld aan verslagen, agenda’s, planningen of juist grafische documenten. Maar welke printer is dan het best?

In deze blog bespreken we waar je op moet letten als je een printer voor thuiswerken koopt. Er zijn namelijk ontzettend veel printers beschikbaar, maar niet allen zullen aan jouw persoonlijke behoeftes voldoen. Om je een beetje wegwijs te maken vertellen wij je al onze tips bij de aanschaf voor een printer voor thuiswerken en onze favoriete printers voor thuiskantoor.

Waar moet ik op letten?

Wij vertellen je graag welke aandachtspunten je in gedachten moet houden bij het kiezen van een nieuwe printer voor thuis.

Je kunt kiezen uit een basis printer of een multifunctionele printer. Een basis printer kan alleen printen, een multifunctionele printer kan naast printen ook papier kopiëren, scannen en eventueel faxen. Met zo’n multifunctionele printer, beter bekend als all-in-printer, heb je dus maar één apparaat nodig. Fijn, want dat scheelt een hoop kosten en ruimte in je huis!

Het is handig als je printer kan verbinden met het netwerk via LAN, Wifi en voor mobiele apparaten ook NFC. Dit betekent dat je het apparaat overal in huis neer kunt zetten, en kunt afdrukken vanaf andere apparaten in huis, zoals een smartphone en tablet. Wel zo gemakkelijk.

Afhankelijk van je werkzaamheden kun je vervolgens kiezen uit een inkjet printer of een laserprinter. Als je minimaal twee keer per week print, is een all-in-one laserprinter of een all-in-one inkttankprinter interessant. Deze zijn in gebruik erg goedkoop vergeleken met een inkjet printer. Print je veel grafische ontwerpen? Kijk dan vooral ook naar het aantal inktkleuren van de printers. Printers met een 5 of 5 kleureninktsysteem drukken foto’s nog mooier af.

Er zijn nog andere zaken waar je op moet letten bij het kopen voor een printer voor thuiswerken. Denk aan de snelheid van de printer, ook wel uitgedrukt in PPM of Pages Per Minute en IPM of Images Per Minute. De meeste all-in-one printers printen meestal zo’n 25 pagina’s per minuut. Om de gebruikskosten te drukken kun je kiezen voor een printer die dubbelzijdig kan printen.

Onze favoriete printers voor thuiswerken

Canon i-SENSYS MF643Cdw

Dit is een all-in-one kleurenlaserprinter voor een klein kantoor. Met een afdruksnelheid van 21 pagina’s per minuut hoef je nooit lang te wachten. Naast dubbelzijdig afdrukken, kan de Canon i-SENSYS MF643Cdw ook scannen en kopiëren. En dankzij de automatische documentinvoer kopieer en scan je gemakkelijk een meerdere documenten achter elkaar. Aangezien de printer een papiercapaciteit heeft van 250 vellen, hoef je je ook geen zorgen te maken over het bijvullen. Klik hier om de printer te bekijken.

HP OfficeJet Pro 7740

Deze multifunctionele scanner is geschikt voor een klein kantoor. Je kunt er namelijk mee printen, scannen, kopiëren en faxen. De HP OfficJet Pro 7740 neemt misschien aardig wat ruimte in op je bureau, maar heeft wel een prinsnelheid van 22 pagina’s per minuut en kan dubbelzijdig printen. En dankzij de twee papierlades waar elk 250 vellen in passen, hoef je minder vaak papier bij te vullen.  Klik hier om de printer te bekijken.

Lexmark MC3224adwe

Deze all-in-one kleurenlaser printer heeft een afdruksnelheid van 22 pagina’s per minuut en automatische documentinvoer. Verder kan de printer dubbelzijdig afprinten waardoor je papier bespaart. Print draadloos via je wifi-netwerk. De printer is vrij compact en past hierdoor gemakkelijk op je bureau. Klik hier om de printer te bekijken.