Zoek je een nieuwe printer, dan heb je de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Dit is natuurlijk fijn, maar het heeft ook een nadeel. Het uitgebreide assortiment kan ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt, met het gevaar dat je uiteindelijk een printer aanschaft waar je misschien helemaal niet blij mee bent. Zonde! Wij willen dit probleem graag voorkomen, en hebben voor je uitgezocht wat de beste printers zijn. Een uitgebreide test, waarbij de printermodellen zijn beoordeeld op verschillende criteria, heeft uitgewezen wat de beste printers zijn. Wanneer je een printer uit onze selectie beste printers koopt dan ben je zeker van een goede aankoop, ongeacht het model dat je kiest.

Onderzoek doen naar de soorten printers die er zijn, verschillende modellen vergelijken, prijzen checken… Voordat je weet wat de beste printer is, ben je vaak al een paar uur verder. Wij maken het graag wat makkelijker voor je! We hebben het aanbod gefilterd en de beste printers eruit gehaald, jij hoeft alleen nog maar te kiezen tussen een paar verschillende modellen. Een printer uit onze selectie is altijd een goede keuze. De beste printer, die als nummer 1 uit de test is gekomen, voldoet over het algemeen aan de wensen van de gemiddelde consument. Echter, zoek je een printer met specifieke kenmerken of printtechnieken dan is wellicht een ander model uit onze selectie voor jou de beste printer. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Weet je niet precies waar je naar opzoek bent of heb je geen specifieke wensen, dan raden we altijd aan om voor nummer 1 te kiezen; dit is tenslotte de beste printer!

Top 4 beste printers

Bekijk geheel assortiment
Bekijk hieronder de beste printers van dit moment.

Canon PIXMA TS5150 - All-in-One Printer / Zwart

€ 64,99

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen eenvoudig de mooiste foto’s en scherpe documenten printen. Belangrijkste kenmerken van de Canon PIXMA TS5150 Deze printer...... kan automatisch dubbelzijdig afdrukken.... heeft een dubbele papierinvoer voor fotopapier en normaal papier.Verbind de printer met je telefoon, computer of tablet via WiFi of Bluetooth. Super eenvoudige bediening! Via het kantelbare kleurenscherm van 6.2 cm bedien je de printer met een paar kliks. Ervaar de vrijheid van printen via social media en scannen naar cloudopslagdiensten met PIXMA Cloud Link via de Canon PRINT-app. In de verpakking All-In-One printer – Canon PIXMA TS5150 zwart Inktcartridges - Canon PG-540/ CL-541 Netsnoer Installatie cd-rom Handleiding Goed om te weten Een USB printerkabel wordt niet standaard meegeleverd. Gebruik originele Canon inktcartridges voor het beste printresultaat.

Wat is de beste printer?

Wanneer je van plan bent om een nieuwe printer te kopen, dan zal de vraag ‘wat is de beste printer?’ ongetwijfeld in je opkomen. Het antwoord hierop is echter niet zo simpel. Wat de beste printer is, dat is namelijk afhankelijk van allerlei factoren. Om een goed oordeel te kunnen geven is het dan ook noodzakelijk om de printers op verschillende criteria te beoordelen. Wij hebben de criteria voor onze printertest onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën, namelijk: de printresultaten die de printer levert, de functionaliteiten waar de printer over beschikt, het inkt- of tonerverbruik, het gebruiksgemak van de printer en de algehele prijs-kwaliteitverhouding.

Printresultaten

Je verwacht het misschien niet, maar de kwaliteit van de afdrukken van verschillende printers kan nogal uiteenlopen. We hebben de printers getest met verschillende soorten afdrukken: variërend van brieven tot foto’s. In het geval van all in one printers beoordelen we ook de kwaliteit van de scans en kopieën die de printer levert. Uiteindelijk volgt er een algeheel oordeel over de prestaties die de printer levert, waarbij de kwaliteit van reguliere afdrukken het zwaarste weegt.

Functionaliteiten

Om te bepalen wat de beste printers zijn kijken we ook naar de functionaliteiten waar een printer over beschikt. Kun je er alleen mee printen of is het ook mogelijk om te scannen en kopiëren? Kun je in kleur afdrukken of alleen in zwart-wit? Is het noodzakelijk om de printer met een kabel aan te sluiten of kun je er ook draadloos mee printen? En als je er draadloos mee kunt printen, welke technieken worden hiervoor ondersteund? Dit zijn slechts een aantal punten waar we op beoordelen. Tevens spelen zaken als de grootte van de papierlade(s), de snelheid van de printer en de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen ook een rol.

Inkt- of tonerverbruik

Vooral wanneer je veel en regelmatig print is de hoeveelheid inkt of toner die een printer gebruikt van groot belang. Hierbij spelen ook de kosten van de cartridges een rol. Sommige printers verbruiken zoveel inkt, dat je aan de gang blijft met het verwisselen van de cartridges. Dit kan behoorlijk wat frustratie met zich meebrengen. We willen deze frustratie graag voorkomen, daarom worden de gemiddelde verbruikskosten ook meegenomen in onze zoektocht naar de beste printers.

Gebruiksgemak

Het is fijn als een printer razendsnel kan afdrukken en beschikt over alle nieuwe functionaliteiten, maar ook het gebruiksgemak van de printer is belangrijk. Dit begint al bij de installatie: hoe eenvoudig of ingewikkeld is het proces om de printer aan de gang te krijgen? Verder kijken we ook hoe lang de printer nodig heeft om op te starten, hoeveel geluid deze maakt en hoe makkelijk of moeilijk je de cartridges kunt vervangen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot vinden we ook de algehele prijs-kwaliteitverhouding belangrijk. De ene printer beschikt misschien over veel extra functionaliteiten en zal op basis daarvan als beste printer uit de test kunnen komen, maar de kans is groot dat dit ook een behoorlijk prijzige printer is. Hier houden we rekening mee door niet alleen naar de eerste vier criteria te kijken, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding te beoordelen.

Beste printer 2023

De technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, voor printers geldt dit ook. De printers die vorig jaar als best getest zijn zullen nog steeds goede printers zijn, maar dit jaar zijn er ook alweer nieuwe modellen op de markt gebracht, met nieuwe functionaliteiten. Zo zitten er bijvoorbeeld modellen tussen die nog minder inkt gebruiken, nog gebruiksvriendelijker zijn en een nog betere prijs-kwaliteitverhouding hebben. Wil je een nieuwe printer kopen en raadpleeg je hiervoor een printertest? Goed idee, maar kijk wel even of de test actueel is. Gebruik je de informatie uit een verouderde test, dat bestaat de kans dat de beste printer van het moment er niet tussenstaat. We gaan ervanuit dat je altijd streeft naar de beste koop, waarbij je de meeste waar voor je geld krijgt. Dus als je dan een overzicht gebruikt waar de beste printers van het moment niet tussen staan, dan is dat natuurlijk een gemiste kans.

Onze selectie van de beste printers is gebaseerd op de test die we in 2019 hebben uitgevoerd. Dus ben je op zoek naar de beste printer van 2019, dan zit je hier goed! Wij updaten onze printerinformatie regelmatig, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en zeker weet dat je echt de beste printer koopt!